Суспільство

На Кіровоградщині навчальному закладу повернули в користування землю вартістю понад мільйон гривень

Новоукраїнська місцева прокуратура у судовому порядку домоглася повернення у користування навчального закладу земельну ділянку площею 45 га вартістю 1.4 млн грн, яка використовувалась не за освітнім призначенням. Про це повідомили у прокуратурі області.

Мова йде про земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Диминської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградщини.

Господарським судом Кіровоградської області задоволено позовну заяву керівника Новоукраїнської місцевої прокуратури в інтересах держави до одного із фермерських господарств про визнання недійсним договору, укладеного між Диминським НВК та Фермерським господарством, зобов`язання повернути навчально-виховному об`єднанню земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 45 га.

В обґрунтування позовних вимог прокурор зазначив, а суд підтвердив своїм рішенням, що між відповідачами укладений договір, яким усупереч вимог земельного та освітнього законодавства фактично незаконно передано в користування фермерському господарству земельну ділянку навчального закладу, яка при цьому використовувалася фермером не за освітнім призначенням, а для здійснення комерційної діяльності.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *