Суспільство

Власники нерухомості в Кропивницькому та області сплатили понад 35 мільйонів податку

За сім місяців 2019 року власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів краю 35,2 мільйона гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 13,3 млн грн, або майже на 61 відсоток.

Про це “Моє Місто” повідомили в ГУ ДФС області. 

Власники нерухомості – юридичні особи протягом січня-липня цього року сплатили 29,8 млн грн податку на нерухоме майно, а це на 10 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

В порівнянні з попереднім роком надходження від фізичних осіб збільшились на 156,3 відсотка та складають 5,5 млн грн проти 2,1 млн грн минулорічних надходжень.

Нагадаємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2019 рік. Фізичним особам податок нараховують органи фіскальної служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2018 році.

Платниками податку на нерухоме майно є не всі фізичні особи, а лише ті, хто має у власності квартиру/квартири, житлова площа яких перевищує 60 кв. м і будинок/будинки площею більше 120 кв. м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *