Кримінал

Начальнику Льотної академії таки вручили підозру

6 вересня начальнику Льотної академії (м. Кропивницький) вручили підозру.

Про це йдеться на сайті прокуратури Кіровоградської області, інформує МОЄ МІСТО.

“У зв’язку з здобуттям нових доказів начальнику льотної академії 6 вересня 2021 року вручена підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України”, – ідеться, зокрема, у повідомленні.

Крім того, прокуратура в суді апеляційної інстанції оскаржуватиме рішення Ленінського районного суду, яким відмовлено у задоволенні клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, начальника Льотної академії та керівника льотного училища 3 вересня затримали за підозрою у вимаганні 20 000 $ хабаря від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. Наступного дня начальника Льотної академії Олександра Чумака відпустили з зали суду через неправильно вручену підозру. Натомість Ленінським районним судом було прийнято рішення залишити під вартою на 60 діб з правом внесення застави 227 500 тисяч гривень керівника Льотної училища Олександра Карауша.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *