КриміналСуспільство

Ремонт кропивницького вишу: підрядника підозрюють у привласненні майже чверті мільйона гривень

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства у привласненні бюджетних коштів, виділених для капітального ремонту навчальних корпусів одного із університетів Кропивницького.

Підозру підприємцю оголошено за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у грудні 2019 року представник підрядної організації, зобов’язувався здійснити капітальний ремонт системи теплопостачання двох навчальних корпусів університету. Підрядник, з метою привласнення частини грошових коштів належних вишу, у звітній документації по проведенню ремонтних робіт завищив їх об’єми та обсяги, вказавши про роботи, які насправді не проводились, однак були оплачені.

Внаслідок незаконних дій, підозрюваний привласнив бюджетні кошти на загальну суму 225 тис. грн, тим самим спричинив вищому навчальному закладу матеріальну шкоду на вказану суму.
Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки в області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *