Суспільство

”Я всіх лікарів підніму на ноги”,– мати померлої від коронавірусу дитини не задоволена лікуванням

Немовля із села Захарівка Новоукраїнського району Кіровоградської області, яке померло від коронавірусу, лікували в районі та чекали результатів тесту на коронавірус. Коли діагноз підтвердився, привезли у Кропивницький.

Про це Суспільному розповіла заступниця головного лікаря центральної міської лікарні Оксани Кабанчук. Мати, Наталія Івашина, сказала, що її дитину лікували погано, почергово ставлячи три різні діагнози.

Заступниця директора Новоукраїнської районної лікарні Надія Гросул розповіла, що дитина вперше поклали в лікарню 15 жовтня з температурою 37,2 градуса, хрипами та судомами. Їй поставили діагноз ”ГРВІ, обструктивний бронхіт”: ”Пробула в дитячому відділенні до 20 жовтня:

”Вперше мама самовільно додому пішла, забрала дитину, дитину не долікували. Ввечері 22 жовтня їх привезла швидка із температурою до 38 градусів, у швидкій температуру збили до 37,1 градуса. Госпіталізували повторно”.

Вдруге в лікарні мама з дитиною пробули до 30 жовтня. Зі слів Надії Гросул, стан не покращився, викликали реаніматолога:

”Висновок реаніматолога – неспецифічна реакція головного мозку, судомний синдром, вірусний енцефаліт під питанням і залізодефіцитна анемія”.

Після дитину відвезли до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні – сказала Надія Гросул:

”Все , що треба, робили. Зробили тестування на коронавірус. Він виявився позитивним. У мами – негативний. Результати ми отримали 1 листопада, коли дитина вже була у Кропивницькому”.

Мата померлої дитини Наталія Івашина розповіла, що до лікарні вони потрапили не 15-го, а 18 жовтня. 20 жовтня, з її слів, їх виписали, вона не забирала дитину з лікарні за власним бажанням:

”22-го я знову туди потрапила, а потім мене направили у Кропивницький. Погано дитину лікували. Лікували бронхи, потім отруєння, а потім, чомусь, коронавірус. Я всіх лікарів підніму на ноги”.

За словами заступниці головного лікаря центральної міської лікарні Кропивницького Оксани Кабанчук, дитину госпіталізували з підтвердженим коронавірусом:

”Коронавірусна хвороба, мененінгоенцефаліт нез’ясованого ґенезу, кома, набряк головного мозку, судомний синдром. Дитині зробили усі необхідні дослідження”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *