Суспільство

Штраф 900 тисяч за неоформлених працівників призначили підприємству з Кіровоградщини

Під час інспекційного відвідування за участю представників робочої групи з питань легалізації зарплати і зайнятості населення та національної поліції інспектор праці Управління в одному із будівельних магазинів (знаходиться за фактичною в м. Долинській) виявив 18 працівників без належного оформлення трудових відносин, ідеться на сайті Управління.

Працівники виконували роботу охоронника, бухгалтера, продавця, касира та керуючого. В той же час, відповідно до інформації, отриманої від пенсійного фонду, станом на 1 жовтня у товариства, яке здійснює діяльність у магазині, не був укладений жоден трудовий договір за останні два роки.

В ході інспекційного відвідування встановлені порушення вимог ст. 21,24 Кодексу законів про працю України щодо укладення трудового договору відносно 18 працівників.

Штрафна санкція, передбачена ч.2 ст. 265 КЗпП України(фактичний допуск до роботи працівника без оформлення трудового договору(контракту) стосовно 18 працівників становить вісімнадцять десятикратних розмірів мінімальної зарплати (900 тисяч гривень).

За результатами відвідування складено акт, а керівнику товариства направлено рекомендованим листом припис про усунення виявлених порушень.

На підставі акта відвідування начальник Управління Олександр Кухаренко підписав постанову про накладення штрафу на зазначене товариство у розмірі 900 тисяч гривень.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *