Суспільство

Землю, яку безоплатно видала Кіровоградська міськрада, продавали за понад 2,5 мільйони на OLX

У Кропивницькому на вулиці Вокзальній (мікрорайон Ковалівка) продають дві земельні ділянки. Площа кожної складає 0,055 га. Ціна за землю прямо біля мосту, згідно оголошення на OLX, складає 100 000 $. Попередньо вона видавалася Кіровоградською міською радою безоплатно у власність двом громадянкам.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

ЗЕМЛЯ “НЕ ВІД РІЕЛТОРІВ” ЗА 100 000$ НА OLX

 
Оголошення про продаж двох згаданих земельних ділянок в черговий раз з’явилося на сайті OLX 9-го жовтня.

Його автор зазначає, що мова йде про “зелену зону Ковалівського мосту” і наголошує на зручному місцерозташуванні – мовляв, поруч гарна транспортна розв’язка, поруч знаходиться 20-а школа, ринок, магазини, кафе, аптеки тощо. Зазначається також про можливість підключення до “всіх міських комунікацій”.

“Є всі технічні документи й дозволи. Не від ріелторів!” – ідеться, зокрема, у повідомленні.

ВЛАСНИКИ

Ми знайшли дві земельні ділянки на Ковалівці, за які нині пропонували 100 000 доларів продавці, на Публічній кадастровій карті України – обидві вони перебувають у приватній власності.

Згідно інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права, одна ділянка належить громадянці Кухті Вікторії Леонідівні (0,055 га), інша аналогічна (0,055 га) – громадянці Ковальовій Тетяні Георгіївні. Цільове призначення також не відрізняється:  “Для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд”.

Інформації щодо Тетяни Ковальової у публічному доступі нам знайти не вдалося. Натомість повна тезка Вікторії Кухти значилася серед засновників споживчого товариства ОПТПРОДСЕРВІС (торговельний ринок). До березня цього року вона була ФОПом.

ПРИВАТИЗАЦІЯ

До 2009-го року ділянки, котрі зараз продаються за понад 2 мільйони 800 тисяч гривень, належали місту, тобто територіальній громаді Кіровограда/Кропивницького. 11 років тому їх передали у власність громадянкам Ковальовій та Кухті.

Редакція має у своєму розпорядженні рішення від 2009-го року, в якому йдеться про затвердження містобудівного обгрунтування для розміщення житлового будинку господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) по вул. Жовтневої Революції (біля мосту річки Інгул). У цьому ж документі затверджуються матеріали вибору та надається дозвіл громадянкам Ковальовій та Кухті на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.

Журналісти звернулися за коментарем до чинного начальника управління земельних відносин Олега Вовенка, який підтвердив, що формулювання “відведення земельних ділянок у власність” зразка 2009-го року є аналогом нинішнього – “безоплатно у власність“. Тобто, про викуп мова йти не може.

Тодішнім міським головою був комуніст Володимир Пузаков, котрий нині балотується до міської ради Кропивницького від партії “Рідне місто”, головою фракції якої є чинний голова земельної комісії Олександр Шамардін.

Зауважимо, що процедура передачі земельних ділянок у власність громадянам є цілком законною. Акцентуємо увагу лише на випадках, коли із власності територіальної громади “виводились” землі для, ймовірно, подальшого їх перепродажу третім особам.

Станом на сьогодні, оголошення видалено з OLX. Публікуємо скріни, які свідчать про те, що об’ява про продаж ділянок дійсно мала місце:

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *