Політика

Громадський виступ у міській раді Кропивницького перевели в блок питань “Різне”.

Виступи відтепер заслуховуватимуться в кінці засідання.

Сталося це сьогодні, 19 грудня, під час третього засідання тринадцятої сесії міської ради міста Кропивницького сьомого скликання.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Нагадаємо, відповідну ініціативу запропонував міський голова Райкович А.П. на засіданні сесії 6-го листопада. Розроблений проект рішення містить зміни до Регламенту ради.

До того ж, за виступи в блоці “Різне” жодних голосувань не передбачається. Заслуховуватися вони будуть не на початку, а в кінці сесії.

Депутат міської ради Михайло Демченко з цього приводу зазначив наступне:

«Вважаю ідею перенести виступи громадськості в кінець засідання в питання «різне» є абсолютно неправильною і такою, що порушує права громади. В такому разі я вношу правки, які мають бути вписані в регламент нашої ради».

М. Демченко запропонував депутатам внести в проект рішення певні корективи, а саме:

1. Члени громади, які бажають виступити на початку засідання мають зареєструватися для цього за один день до його початку.

2. Члени громади можуть виступити один раз і з одного питання

3. Виступ не має перевищувати трьох хвилин.

Внесені правки не були підтримані більшістю. Натомість в цілому проект рішення таки погодили.

“Якщo для рoзгляду питання, відпрацювання прoпoзицій щoдo йoгo вирішення абo вжиття відпoвідних захoдів пoтрібен час, гoлoвуючий на пленарнoму засіданні дає прoтoкoльне дoручення відпoвідній пoсадoвій oсoбі чи oргану рoзглянути питання, вжити захoдів і дати відпoвідь депутату, oсoбам, які записалися для виступу, індивідуальнo та у встанoвлений гoлoвуючим термін” – йдеться у документі.

Показати більше

Схожі статті