Суспільство

У Кропивницькому відкрили перший комунальний діагностичний центр

У Кропивницькому відкрили перший комунальний діагностичний центр із сучасним комп’ютерним томографом. Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Його облаштували на території стаціонару №2 Центральної міської лікарні, що на Фортечних валах. На відновлення приміщення Центру з міського бюджету спрямували майже три мільйони гривень. Ще 14,8 мільйона гривень знадобилися для закупівлі комп’ютерного томографа. Він від японського виробника, відомої фірми «Hitachi».

“Ми вибирали найновіший апарат, щоб лікарі мали змогу робити якісну діагностику. Власне медики, як ніхто інший, знають, що таке точний діагноз для лікування будь-якої хвороби. А тим більше зараз, під час пандемії і випадків складних запалень легенів,” – відзначив Андрій Райкович.

 
 

Головний лікар Центральної міської лікарні Олександр Артюх розповів, що перших пацієнтів у Центрі приймуть вже за два тижні. Нині спеціалісти діагностичного відділення підвищують свою кваліфікацію і опановують надсучасне медичне обладнання, в комплекс якого входить не лише томограф, а і новий апарат УЗД.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *