Суспільство

На Кіровоградщині зросла кількість людей, хворих на пневмонію

На Кіровоградщині значно зросла кількість людей, хворих на пневмонію. Про це повідомили у Кіровоградській ОДА.

За шість місяців в області зареєстровано 4 492 пацієнта з запаленням легень. Якщо порівнювати ці дані з першим півріччям 2019 року, показник підвищився на 60%.

«Збільшення кількості хворих пов’язане з природним епідемічним процесом. Пневмонії є різних видів. Вони можуть бути викликані різними збудниками. Цього року додалась коронавірусна інфекція, яка призводить до запалення легень. Усі пацієнти з ускладненнями перебувають на госпіталізації. Кожен із них в обов’язковому порядку проходить ПЛР-тестування. Наприклад, станом на 15 вересня в стаціонарі №1 Центральної міської лікарні в Кропивницькому перебуває 103 хворих на пневмонію. Із них – 37 мають підтверджений діагноз COVID-19. Основне завдання лікарів залишається в тому, щоб вилікувати людину, незважаючи на першочерговий збудник», – зазначив керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

 
 

При цьому, зауважує очільник департаменту охорони здоров’я ОДА, смертність від запалення легень, навпаки, зменшилася.

У першому півріччі 2019 року на пневмонію в області хворіли 2 716 людей. Із них від важких форм захворювання померли 79. У першому півріччі 2020 року захворіли 4 492 мешканців області. 94 пацієнта померли, причому в 31 людини був підверджений COVID-19.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *