Суспільство

Проби води з Інгулу в Кропивницькому взяли на дослідження

Проби води з річки Інгул у Кропивницькому взяли на дослідження. Зразки води з річки беруть цьогоріч вчетверте – розповіла Суспільному працівниця лабораторного центру Валентина Піпенко. Попередні результати аналізів води в районі Новомиколаївського пляжу виявили кишкову паличку.

Зразки води відібрали у районі Новомиколаївки. Їх будуть досліджувати за сімома видами аналізів, зокрема, на наявність у воді холерного ембріону і нафтопродуктів. Досліджують воду й на наявність кисню.

“Якщо норматив порушений, тоді гине риба і починається цвітіння води”, – коментує Піпенко.

Такі дослідження проводять с травня:

“Зразки не відповідали санітарним і мікробіологічним показникам на Новомиколаївському і Ковалівському пляжі. У нас санкціонованих пляжів у місті немає”.

На Новомиколаївському пляжі купався кропивничанин Сергій Поздняков. Він знає, що купатися тут заборонили.

“Нам часто говорять про це, і таблички тут були. Але ж треба десь купатися! Одна справа у ванній, інша – поплавати. Тому нехтуємо цією забороною і купаємося”.

Таблички про заборону купатися тут немає. За словами начальника міського управління з надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка, їх знищують відпочиваючі. Каже, після дослідження зразків води за необхідності знову їх встановлять.

“Не менше чотирьох разів встановлювалися. Але вони зникають. Були зафіксовані випадки, що самі ж відпочиваючі їх знімали і викладали у мережу відео про те, як змагаються у шпурлянні у воду, хто далі кине”.

Результати дослідження бактеріологічних показників у воді будуть відомі через 5 днів, хімічних показників – через 7-10 днів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *