Політика

Міськрада Кропивницького візьме у кредит 70 мільйонів гривень

Сьогодні, 18 серпня, на засіданні сесії міської ради Кропивницького депутати розглядали питання щодо здійснення місцевого запозичення, тобто взяття “плаваючого” кредиту у 70 мільйонів гривень під 12% річних. 

Очільниця фінансового управління Любов Бочкова зазначила, що кошти планують залучити через неодержання фінансових ресурсів (47 мільйонів гривень) за перше піврччя під час запроваджених карантинних заходів у країні. Натомість інвестиційних проектів, які необхідно фінансувати, менше не стало. Любов Бочкова розповіла, що були пропозиції від двох банків – АТ “Укрексімбанк” та “Укргазбанк”. Останні визначали розмір відсоткової ставки на рівні 16,5%. Домовитися з АТ “Укрексімбанк” вдалося на умовах 12% річних. Перемовини вів особисто міський голова Андрій Райкович.

“Усі матеріали реєструються і опрацьовуються у Мінфіні. Наразі всі міста приймають участь у цьому процесі. Варто зауважити, що в основному міським радам дають кредити під 17-18% річних”, – зауважила Бочкова.

 
 

За її словами, запозичення під 7-8% дають під випуск облігацій. А це вже зовсім інша історія.

Андрій Райкович повідомив, що гроші планують скерувати на підтримку КП “Теплоенергетика”, реалізацію інвестиційних проектів, придбання медичного обладнання та для реалізації лізингової програми КП “Електротранс”.

Депутати підтримали винесений проект рішення, проте в силу він вступить після погодження Міністерства фінансів України.

Зазначимо, що мова йде про “плаваючий” кредит у вітчизняній валюті.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *