КриміналСуспільство

Суд обрав запобіжний захід водію, який спричинив смертельну ДТП на Кіровоградщині

Ленінський районний суд розглянув клопотання слідчого, погоджене з процесуальним прокурором, щодо обрання запобіжного заходу водієві автобуса, який скоїв ДТП з двома загиблими та 11 травмованими на трасі Київ-Одеса. Про це повідомили у прокуратурі області.

Незважаючи на те, що прокуратура наполягала на триманні підозрюваного під вартою, суд постановив застосувати 41 річному чоловіку міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Наразі, на зазначену ухвалу готується апеляційна скарга, в якій прокуратура наполягатиме на обранні водієві запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, ДТП за участю двох пасажирських автобусів сталася в ранковий час, 13 серпня 2020 року, на трасі М-05 Київ-Одеса, на території Благовіщенського району.

За даними слідства, водій одного з автобусів не обрав безпечної швидкості та допустив зіткнення з іншим транспортним засобом, який рухався попереду.

У результаті зіткнення дві людини загинули, ще 11 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Водієві оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорущення передбаченого ч. 3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, які спричинили загибель людей).

Триває розслідування.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *