Суспільство

Визначена для обсервації лікарня на Кіровоградщині не облаштована для цього

Бальнеологічна лікарня у місті Знам’янка Кіровоградської області не облаштована для обсервації людей.

Про це телефоном розповів директор лікарні Володимир Джулай, ідеться на сайті Суспільного. На облаштування потрібно півмільйона гривень.

Нині, за словами Володимира Джулая, у лікарні карантин. Там працює підрядна організація, яка монтує систему протипожежного захисту.

”Спочатку керівництво області ухвалило рішення, а через два дні після цього з’явились вимоги до закладів обсервації від міністерства охорони здоров’я. Коли ми переглянули ці вимоги, то побачили, що ми в багатьох моментах не відповідаємо, що нам потрібен час. Потрібні матеріальні ресурси – близько 500 тисяч, а також люди, механізми і так далі. Ми абсолютно не володіємо засобами захисту, у нас взагалі нічого немає. Документ, який затвердив головний санітарний лікар від 2.04.2020 року, постанова №6, пункт 1, звучить так: ”Обсервація проводиться у визначених, спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та спостереження”. Ми не є спеціально облаштованим закладом, ми – звичайний санаторний заклад, з вільним доступом”.

Заступниця голови обладміністрації Тетяна Волинець розповіла Суспільному, що рішення про визначення бальнеологічної лікарні у Знам’янці місцем обсервації залишили без змін, коли її облаштують – не сказала.

Нагадаємо, для обсервації людей, які повертаються з-за кордону, в області визначили два місця – знам`янську бальнеологічну лікарню і готель ”Турист” у Кропивницькому. Всього 252 місця.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *