Суспільство

На Кіровоградщині під час ЗНО для вступу в магістратуру в учасника знайшли телефон

Майже три сотні учасників не прийшли на єдиний вступний іспит з іноземної мови в Кіровоградській області. Його складають у формі зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти для вступу в магістратуру. 1115 було зареєстрованих, – розповіла завідувачка лабораторії ЗНО Ліна Бутенко, ідеться на сайті Суспільного.

Абітурієнтів перевіряли з застосуванням металодетектора. В одного під час екзамену знайшли телефон. Тепер скласти іспити він зможе в наступному році.

Один з трьох в області пунктів тестування знаходився в економіко-технологічному інституту імені Ельворті в Кропивницькому. Для вступу у магістратуру мають здавати англійську та фаховий іспит, – говорить абітурієнтка Олена Чорнуха:

“Мені це потрібно для того, щоб поступити на магістратуру у вищий навчальний заклад, щоб закінчити навчання”.

На цьому пункті вступний іспит складали 180 учасників. Їм поміряли температуру. Іспит проводять у дві зміни, – говорить завідувачка лабораторії ЗНО в області Ліна Бутенко.

Абітурієнт Владислав Крушеніцький у масці почувається дискомфортно, проте те, що заходи безпеки на пункті дотримані, вважає що добре.

В кожній аудиторії не більше 15 учасників. На вході абітурієнти мають виключити телефон, із собою взяти пляшку води та санітайзер, але користуватися ним можна за межами аудиторії, – розповідає інструкторка Аліна Вареха.

О десятій ранку в аудиторіях відкрили пакети з завданнями та бланками відповідей.

Перші учасники іспиту вийшли за 40 хвилин.

Екзамен відповідав матеріалам, які були розміщені на сайті для підготовки, – вважає учасниця вступного іспиту Оксана Бондаренко.

“Особливих сюрпризів не було, було кілька моментів над якими треба було подумати, але для магістранта, який готувався, складнощів не повинно було бути”.

Результати тестування з англійської мови будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників не пізніше ніж за 14 календарних днів від дня проведення тестування.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *