Суспільство

Дитячий садок у Кропивницькому через COVID закрили на карантин

23-й дитсадок у Кропивницькому закрили на тритижневий карантин. Там у працівниці колективу підтвердився коронавірус – розповіла начальниця міського управління освіти Лариса Костенко, ідеться на сайті Суспільного.

Діти та працівники – на самоізоляції. Батьки говорять, дізнаються про свою самоізоляцію із новин.

Дитсадок розташований у мікрорайоні Новомиколаївка у парковій зоні.

“Враховуючи моральний аспект, ми не будемо називати посади працівника, – каже Костенко, – було мінімум контактів і не було контактів із дітьми”.

В садочку є 58 працівників, відвідували заклад 48 дітей. Працівники та діти перебувають на самоізоляції, про ситуацію із хворобою всім повідомили – говорить Лариса Костенко.

Інна Файнман, мама дитини, що відвідувала дитсадок, розказала Суспільному, що станом на 17.45 22 червня ніяких документів про необхідність самоізоляції вона не підписувала.

“Деякі батьки дізнались про цю ситуацію з новин, або в усній формі від керівництва садка, які насправді взагалі не несуть відповідальності за таке сповіщення, і це не їхня компетенція. Біда не в хворобі, а в тому, як саме відбувається контроль, організація, вирішення поточних проблем у таких випадках”.

Дитина Інни Файнман відвідувала садочок до 18 червня. Вона говорить, що немає ніяких претензій до людини, що захворіла.

“Я, як мама, розумію свою відповідальність і усю небезпеку, коли ми прийняли рішення віддавати дитину в садок в час пандемії. Ми не маємо претензій до працівників садка та до людини, яка захворіла. Захворіти нині може абсолютно кожен з нас”.

Цей випадок хвороби зареєстрували 20 червня, – говорить головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

“В цей же день протиепідемічна бригада провела дезінфекцію, обробили майже дві тисячі квадратних метрів площі”.

Люди, які знаходяться на самоізоляції, повинні звітувати про температуру. У разі підозри на інфікування, їм мають робити ПЛР-тест. Якщо стан буде без ознак захворювання, знову обстежити людей повинні через 14 днів.

Відновити роботу закладу мають після того, як всі працівники нададуть довідки про негативні результати ПЛР-тестів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *