Суспільство

Телефонним шахраям, які “працювали” на Кіровоградщині, оголосили вирок

Кіровський районний суд виніс обвинувальний вирок щодо двох уродженців м. Луганськ, які видурювали гроші у довірливих кропивничан діючи за схемою «Ваш син (донька) скоїли смертельну ДТП, необхідно гроші».

Відповідно вироку суду телефонних шахраїв визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України та визначено покарання у виді штрафу.

Свою вину обвинувачені визнали повністю у скоєному злочину. Між потерпілими та обвинуваченими було укладено угоду про примирення. Збитки завдані потерпілим обвинувачені відшкодували у повному обсязі.
Обставини справи:

Працював злочинний дует на території Кіровоградської області за класичною шахрайською схемою. Ці зловмисники телефонували найчастіше вночі. Незнайомий голос представлявся працівником поліції та повідомляв, що син (донька, онук) абонента потрапив у ДТП, смертельно травмував людину, внаслідок якої необхідні грошові кошти щоб його не ув’язнили. Жертви починали нервувати та розпитувати подробиці, а шахрай вів свою гру далі, недаючи жертві вийти зі стресової ситуаціїт та вибудовував свій діалог так, щоб потерпілий погоджувався допомогти родичеві і слухняно виконував його поради. При цьому шахраї просили не відключати телефон, позбавляючи людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати реальну картину. Телефонні шахраї переслідували єдину мету – видурити гроші, які жертва, нібито рятуючи родича, має віддати готівкою кур’єру.

Жертвами шахраїв стали жінки похилого віку 1936 та 1943 року народження. Вони віддали за порятунок родича останні гроші – у першому випадку 11500 грн, в другому 31000 грн.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *