Суспільство

Розпочався ремонт траси “Кропивницький – Кривий Ріг”

Дорожники цьогоріч відремонтують 105,3 км державної дороги Н-23 “Кропивницький – Кривий Ріг”. Про це йдеться на сторінці Укравтодора, інформує “Моє Місто“.

Так, роботи стартували на трьох ділянках у Кіровоградській області. Всього тут відремонтують 81,9 км дороги.

«Дорога Н-23 – одна з найгірших у країні. Довгоочікуваний початок ремонту – важливий не тільки для області, але й для всієї країни, адже це один із маршрутів, який “зшиває країну” мережею якісних доріг» – коментує Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

На першому відрізку дороги, км 0+000 – км 25+000, відповідно до результатів тендерних закупівель, ремонт проводить компанія ТОВ «Ростдорстрой». Наразі виконується планування узбіч, влаштування дренажів та холодний ресайклінг.

Другу ділянку, км 25+000 – км 51+000, відновлює компанія ТОВ «СП «Автострада». За кілька днів роботи компанія влаштувала шар органо-мінеральною сумішшю на відрізку майже 2 км по обох смугах, а також накрили його шаром вирівнюючої асфальтобетонної суміші. В рамках ремонту буде також проведено ремонт трьох мостів.

За результатом тендеру на третій ділянці км 51+000–км 76+100 ремонтні роботи проводить компанія “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”.

Контроль якості забезпечує лабораторія служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, лабораторія компанії-підрядника та ДП «Державний контроль якості». Окрім цього, за ініціативою Голови Укравтодору Олександра Кубракова на ключові об’єкти Великого будівництва залучаються міжнародні компанії для забезпечення незалежного технагляду. Зараз триває закупівля з технагляду робіт на Н-23.

Загальна вартість ремонту по всій протяжності складає приблизно 1,6 мільярдів гривень. Виконавці надають 10 років гарантії на відремонтоване дорожнє покриття.

Довідково:

Дорога Н-23 була побудована у 1952-55 роках, в 1960-70 роках було проведено перевлаштування покриття з доведенням до параметрів ІІІ технічної категорії. З того часу ремонт дороги здійснювався винятково у рамках експлуатаційного утримання.

Проходить територією Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загальна довжина – 244,8 км.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *