КриміналСуспільство

Перед судом постане лісничий з Кіровоградщини

За погодженням з прокуратурою Кіровоградської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно лісничого ДП «Онуфріївське лісове господарство» за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 191 КК України (незакінчений замах на розтрату чужого (державного) майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Як раніше повідомлялось, у ході досудового розслідування встановлено, що ліснича здійснила замах на розтрату державного майна на користь інших осіб.

Так, ліснича всупереч умовам проведеного аукціону та договору купівлі-продажу необробленої деревини зловживаючи службовим становищем, відвантажила до транспортного засобу третіх осіб, з метою їх подальшого відчуження лісоматеріали – колоди деревини породи «Дуб», відмінні за розмірами, ціною, якісними та кількісними характеристиками від лісоматеріалів визначених аукціоном та договором. При цьому була викрита працівниками правоохоронних органів. Сума упереджених збитків державі відповідно до висновку судово-товарознавчої експертизи складає понад 120 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід -УСБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *