Суспільство

Дитсадки у Кропивницькому почнуть готувати до виходу з карантину

Про це стало відомо сьогодні, 25 травня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, зокрема, на сайті міськради зазначається, що дошкільні навчальні заклади у Кропивницькому не запрацюють відразу. Відкриттю дитячих садочків передуватиме копітка праця із забезпечення суворих карантинних вимог.

Комісія надала дозвіл управлінню освіти міської ради відкрити заклади дошкільної освіти для проведення заходів, пов’язаних із їх підготовкою до прийняття дітей. Зокрема, мова йде про забезпечення готовності приміщень, проведення протиепідемічних заходів, розрахунок кількості груп та кількості дітей в них по кожному садочку, створення спеціальної комісії для прийому закладів до відвідування дітьми в умовах карантину.

– До діяльності садочків в умовах карантину висувають достатньо жорсткі вимоги, – відзначила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – Зокрема кожна група повинна мати окремий вихід з приміщення. Маршрути руху груп не повинні перетинатися. Є обмеження, пов’язані із площею кімнат, де перебувають вихованці. Це означає, що не всі групи ДНЗ розпочнуть свою роботу відразу, а кількість дітей в групах коливатиметься від 7 до 15 в залежності від розміру приміщень. Прийом дітей для відвідування дитячих садочків буде здійснюватися лише після комісійного обстеження закладів та складання відповідного акту про його готовність.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *