Суспільство

На Кіровоградщині протестували працівники ринків

У місті Знам’янка Кіровоградської області півсотні підприємців, які працюють на двох місцевих ринках, влаштували акцію протесту біля міської ради.

Про це розповіла знам’янчанка Оксана Войчишина. Протестували ті, хто торгує непродовольчими товарами, ідеться на сайті Суспільного.

Учасники акції протесту просили дозволити їм працювати. З протестувальниками спілкувався міський голова Сергій Філіпенко:

”Це не моє розпорядження. І у мене нема повноважень його відмінити”.

Учасниця акції Людмила Куцова розповіла, що такі умови – дуже жорсткі для них:

”У Пенсійний фонд, якщо є наймані працівники, платити треба. Якщо ми не звільняємо людей, за них треба платити. Оренду треба платити, бо наші магазини на території ринку. За електрику плати і так далі. Це дуже жорсткі умови для виживання”.

За словами начальника районного управління Держпродспоживслужби Олександра Сіленка, Уряд дозволив торгувати непродовольчими товарами, але не скрізь:

”Є постанова Кабінету міністрів, яка дозволяє роботу агропродовольчих ринків. Виключно за умови дотримання протиепідеміологічних заходів. Статусу агропродовольчого ринку ринок, працівники якого протестують, не має. Що стосується непродовольчих ринків, то дозволили лише роботу магазинів”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *