Суспільство

Якими є найзатребуваніші професії на Кіровоградщині під час карантину

Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що майже на 148,5 тис., або на 48% більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тис. Про це повідомили у обласний центр зайнятості.

Зокрема, від початку дії карантину, тобто з 12 березня 2020 року, статус безробітного отримали майже 156 тис. громадян.

При цьому кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч (станом на початок травня), що майже на 60% менше, ніж було в травні минулого року.

Однак у період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни: продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, пошта, фінансові та інші установи.

Так, станом на 4 травня, кількість вакансій зареєстрованих у службі зайнятості Кіровоградщини становила 1871 одиницю.

Наразі є попит роботодавців на працівників у сфері сільського та лісового господарства, у сфері торгівлі та послуг, у сфері логістики (кур’єр, водій, вантажник, підсобний робітник, укладальник-пакувальник, завідувач складу), у сфері охорони здоров’я і надання соціальної допомоги (медичні сестри, соціальні працівники), у сфері забезпечення правопорядку (охоронець, сторож).

Також є вакансії для професіоналів і фахівців із досвідом роботи –бухгалтерів, обліковців, лікарів, а також для кваліфікованих робітників – електрогазозварників, дорожніх робітників, слюсарів-ремонтників, електромонтерів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *