Суспільство

Ринки Кропивницького та області готуються до виходу з карантину й відновлюють свою роботу

У Кропивницькому протягом 1-3 травня відкрилася частина ринків, однак деякі одразу припинили роботу. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі області.

Знайшли такі порушення:

– ринок «Колгоспний» – запрацював 1 травня (торговельний павільйон та МАФи). 1 травня встановлено, що температурний скринінг відвідувачів здійснювався тільки при вході в павільйон, а не на вході до ринку. В м’ясному та рибному павільйонах не встановлені захисні екрани. Дезінфекція контактних поверхонь кожні три години не проводилася.

На прилеглій до ринку території проходила стихійна торгівля. 2 травня – виявлені порушення усунуто, однак під час обстеження встановлено нові: антисептик для відвідувачів не маркований, на окремих торгових місцях у м’ясному павільйоні не витримана відстань 3 м між продавцями.
3 травня – порушення усунуто.

– ринок «Центральний» – 1 травня встановлено, що відстані між робочими місцями продавців в м’ясному павільйоні ринку не витримуються і становлять менше 3 м, відсутні захисні екрани, не проводилась дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, не організовано постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень. До кінця робочого часу ринку всі порушення були усунуті.
2 та 3 травня порушень не виявлено.

– ринок «Новомиколаївські ряди» – 1 травня встановлено відсутність захисних екранів, не забезпечено інформування відвідувачів щодо обмежень на ринку. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті до кінця робочого часу ринку. 2-3 травня – порушень не виявлено.

– ринок «Шахтарський» – почав працювати 1 травня, всі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14 щодо вимог до роботи ринків під час карантину виконані.

– овочевий ринок по вул. Героїв України – почав працювати 1 травня, всі вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України виконані. Враховуючи те, що цей ринок відкритого типу для більшості торгових місць, дезінфекція контактних поверхонь проводиться в магазинах та на відкритих торгових точках самими підприємцями і продавцями.

– ринок «Привокзальний» – почав працювати 2 травня, встановлено, що не витримується відстань між робочими місцями продавців в торгівельних точках на території ринку, дезінфікуючі засоби без супровідних документів. Пропозиції інспекторів були виконані, порушення усунуті.

3 травня – порушень не виявлено.

Ще 3 ринки в Кропивницькому планували розпочати свою роботу 1-3 травня, але не відкрилися («Жемчуг», «Полтавський», «Черемушки»).

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *