Суспільство

Дорожники Кіровоградщини вручну роздали замовлень на 4,4 мільйони гривень

Державне підприємство «Агенство місцевих автомобільних доріг», створене при Кіровоградській облдержадміністрації на початку 2019 року, не надто любить шукати підрядників на конкурентних торгах. Зі 137 закупівель, які підприємство провело на допорогові суми, в 136 випадках замовлення віддавались вручну, без проведення аукціонів. Таким способом держпідприємство підписало контрактів на суму 38,14 мільйонів гривень, інформує «Центр медіарозслідувань «Прозоро», передає “Моє Місто“.

В 2020 році замовник не змінював традицій продовжуючи ігнорувати можливості проведення конкурентних тендерів. Скажемо більше, у суботу, 18 квітня, за день до оновлення закупівельного законодавства і введення в дію норми щодо обов’язкового проведення конкурентних торгів «Агенство місцевих автомобільних доріг» встигло роздати 6 підрядів на суму 4,43 мільйонів гривень.

Найбільший куш, три замовлення, на виготовлення проектно-кошторисної документації капремонту мосту на дорозі С120902 та капремонту водопропускної труби на двох ділянках дороги С121305, отримало зареєстроване в Києві ТОВ «Базел груп». Загальна вартість підписаних угод – 2,21 мільйонів гривень. Загалом від «Агенства місцевих автомобільних доріг» фірма отримала 7 замовлень на 3 мільйона гривень. Усі на безконкурентній основі. Власницею «Базел груп» є жителька Кропивницького Любов Кроть. Крім цього підприємиці належать ТОВ «Дорактів проект», ТОВ «Дорсерсві Україна», ТОВ «Будівельна компанія Дорактів» та ТОВ «Гран цегла».

Два замовлення загальною вартістю 2,04 мільйонів гривень, отримало ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» з Одещини. На цю суму підприємство має провести капремонт вулиць Ташлицької та Галини Берізки у Гайвороні. Варто зауважити, це були перші бюджетні замовлення які фірма отримала на території Кіровоградської області. Власниками фірми є депутат Одеської обласної ради від «Опоплатформи – За життя» Князь Хачатрян та його брат Роберт Хачатрян. Прикметно, що колега Хачатряна по обласні раді Одещини Владислав Фінік наразі є радником голови Кіроворадської ОДА Андрій Балоня. До переходу в політику Фінік працював заступником обласного прокурора, однак був люстрований.

Останній контракт цього дня отримало ПП «Ефект» зі Світловодська. За 192,5 тисяч гривень підприємство має виконати поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С120710. Власником фірми є відомий підприємець Айкарам Тартикян, якому також належать СТОВ «Земля і люди», ФГ «Дживан-Дарвін», ТОВ фірма «Якір». Син бізнесмена Андраник Тартикян є депутатом Світловодської районної ради.

Державне підприємство «Агенство місцевих автомобільних доріг» з моменту створення очолює колишній головний інженер «Кіровогрдського облавтодору» Анатолій Зорькін. У 2015 році, керівник дорожників балотувався до Кіровоградської обласної ради від Самопомочі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *