КриміналСуспільство

Керівництво Кіровоградського хлібокомбінату запідозрили в махінаціях із зерном

Поліція Кіровоградської області розслідує обставини пропажі із складів філії ГПЗКУ “Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №1” майже 800 тонн зерна пшениці і кукурудзи.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на редакцію 368.media, яка дізналася про це з матеріалів кримінального виробництва по ч. 3 ст. 191 УК.

Все розпочалося з інвентаризації на хлебокомбинате в червні-липні 2018 року – в ході інвентаризації виявили недостачу: 546,6 тонни кукурудзи і 246,6 тонни пшениці, зате виявилися і надлишки – 321,7 тонни кукурудзяних відходів, 14,3 тонни некласної кукурудзи і 62,2 тонни іржі.

Ситуацію прояснили водії, яких притягали для перевезення зерна. За їх словами, їм видають товарно-транспортні накладні на зерно, після приїзду у філії ГПЗКУ ці накладні вони віддають у виробничо-технологічну лабораторію і чекають результатів дослідження привезеної продукції.

У випадку з Кіровоградським комбінатом в цій лабораторії знаходилися і бланки нових накладних, а відомості в них вносили водії за вказівкою керівництва комбінату і деякій ЧФ “Левко”, як виявилося, що належить місцевому фермерові Віктору Панихину. Водії говорять, що їх примушували вносити в декларації недостовірні відомості, це підтверджують і співробітники лабораторії комбінату.

Як виявилося, ЧФ “Левко” Панихина в 2017-2018 роках завозила на комбінат низькоякісну кукурудзу, кукурудзяні відходи і жито. Після цього за вказівкою директора філії (мова, судячи з усього, про Андрія Дзензуре – Ред.) в первинні документи обліку вносили кукурудзу 3-го класу і некласну кукурудзу, хоча по факту Панихин завозив на комбінат, в основному, відходи. Після цього ЧФ “Левко” вже відповідно до “виправленої” документації забирало з комбінату замість відходів зерно.

Щоб встановити масштаби збитків, нанесені таким партнерством приватного і державного бізнесу, співробітники слідчого управління поліції Кіровоградської області звернулися в Ленінський райсуд Кропивницкого з клопотанням про обшук. Суд надав слідству доступ до усіх документів комбінату, що стосуються співпраці з ЧФ “Левко”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *