Суспільство

Готель”Турист” хочуть зробити місцем обсервації для людей, які контактували із хворими на коронавірус

У закладах охорони здоров’я обласного центру запроваджено суворий протиепідемічний режим, підготовлений план перепрофілювання відділень у разі несприятливого розвитку ситуації. Про це повідомляється на сайті міської ради.

“Базовий для лікування хворих на COVID-19 заклад – Центральна міська лікарня на Фортечних валах вже сьогодні готова до прийому 125 пацієнтів, ще 130 ліжок є у резерві лікарні – в терапевтичних відділеннях. На території лікарні створені всі умови для обсервації медичного персоналу, для цього відведено паліативне відділення зі зручними палатами та власною кухнею. Ізоляція контактних осіб буде здійснюватися у приміщенні колишньої МСЧ №19 – тут готові до прийому 100 ліжок, – повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук

За її словами, розглядається можливість використання для обсервації тих, хто контактував із хворими на коронавірус і приміщення готелю «Турист», через зручне географічне наближенння до інфекційного стаціонару ЦМЛ.

Окремо, управлінню поставлено завдання забезпечити організацію проведення медичного і санітарного огляду осіб, які прибули до міста із території інших держав шляхом опитування за клініко-епідеміологічними показаннями та, при необхідності, провести дослідження на виявлення антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів відповідно до галузевих стандартів медичної допомоги.

За особами, які перебувають на самоізоляції буде встановлений медико-санітарне спостереження протягом 14 днів та контроль за дотриманням ними зобов’язань.

У разі порушення людьми зобов’язань щодо самоізоляції, інформація про них буде надана до органів Національної поліції.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *