Суспільство

Тест-системи на виявлення коронавірусу вже на Кіровоградщині

Кіровоградська область отримала ПЛР-тести і експрес-тести для виявлення коронавірусу. Їх будуть використовувати для діагностування пацієнтів у разі підозри на COVID-19.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 24 березня.

«Учора в Україну з Китаю доставили тест-системи для визначення коронавірусної інфекції і засоби індивідуального захисту для медиків. Кіровоградщина вже отримала перший транш ПЛР-тестів, які будуть використовуватись у вірусологічній лабораторій обласного лабораторного центру для діагностики COVID-19. Це перша партія, яка перекриє нагальні потреби. Це допоможе забезпечити оперативне виявлення хворих у разі поширення епідемії в області, а отже – мінімізувати ризик масового інфікування населення», – відзначив Андрій Балонь.

Окрім тест-систем із Китаю, Кіровоградщина має експрес-тести для початкової діагностики COVID-19. Їх за власний кошт закупив обласний лабораторний центр.

Наразі першочергові потреби регіону покриті. Найближчими днями Кіровоградщина очікує додаткові поставки тест-систем і засобів індивідуального захисту для медиків. Йдеться про маски, респіратори та спеціальні комбінезони.

Отримані засоби індивідуального захисту будуть розподілені між госпітальними базами та екстреними бригадами «швидкої», які цілодобово чергують на випадок поширення епідемії.

Відзначимо: станом на 13:00 23 березня на Кіровоградщині не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на коронавірусну інфекцію чи підозри на неї. На випадок епідемії в області розширили мережу госпітальних баз, до її складу ввійшли дев’ять медичних закладів регіону.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *