Суспільство

Лікарі стоматполіклініки у Кропивницькому можуть залишитися без роботи

З 1 жовтня працівників стоматологічної поліклініки у Кропивницькому можуть чекати масові скорочення. Про це стало відомо сьогодні, 27 липня, під час брифінгу у Кропивницькій міській раді.

Очільниця управління охорони здоров’я Оксана Макарук розповіла про ситуацію, що склалася навколо діяльності стоматологічної поліклініки.

За інформацією, у нинішньому році підприємство мало борг із виплати заробітної плати розміром понад 2 мільйони гривень за перше півріччя. Міська рада натомість заклала 4 мільйони 300 тисяч гривень на підтримку установи.

Також було створено спеціальну комісію, котра здійснила перевірку діяльності стоматполіклініки, адже незважаючи на те, що ціни на послуги зросли, надходження в поліклініці суттєво зменшилися.

“У ході перевірки було встановлено, що заборгованість по заробітній платі пов’язана з тим, що лікарі не хочуть виконувати умови НСЗУ й не можуть забезпечити надходження коштів від наданих послуг. Понад у 3 рази зменшилась кількість пацієнтів, порівняно із минулим періодом”, – зазначила Оксана Макарук.

За її словами, кожну надану послугу наразі необхідно реєструвати в електронній системі охорони здоров’я. У поліклініці роблять це не всі.

“НСЗУ не бачить клієнтів, тому що не показується робота. Все це призводить до втрати коштів. Працівники не бажають працювати з комп’ютером. Кажуть, що “ми це не вміємо й не хочемо робити”, – додала О. Макарук.

Тому штатні розписи будуть переглянуті. Окремі “недоцільні” посади планують ліквідувати й перепрофілювати.

Оксана Макарук підкреслила, що у міськраді зроблять все, щоб зберегти заклад, проте його колектив має працювати за правилами, встановленими державою (в рамках медичної реформи).

Час на виправлення ситуації – до 1 жовтня.

Якщо вона не зміниться, то з жовтня на працівників стоматполіклініки чекатимуть масові скорочення. За словами О. Макарук, “залишаться тільки ті, до кого йдуть пацієнти“.

“Це державна політика (прим. – реєстрація клієнтів і наданих послуг в електронній системі) в рамках медичної реформи. І її потрібно дотримуватися”, – прокоментував заступник міського голови Сергій Колодяжний.

Втім, у міськраді очікують, що вдасться обійтись без масових скорочень, вирішивши найголовніші проблеми в діяльності стоматполіклініки.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *