Суспільство

Кіровоградщина: найбільше земельних наділів зареєстровано в Маловисківському районі

За 2020 рік державні кадастрові реєстратори землевпорядної служби Кіровоградської області опрацювали 19,7 тисячі звернень з питань ведення Державного земельного кадастру. Найпопулярнішою послугою у сфері земельних відносин натепер є реєстрація земельних ділянок.

За цей період фахівці зареєстрували 9310 земельних ділянок. Найбільше наділів зареєстровано у таких районах: Маловисківському – 710, Бобринецькому – 698, Новоукраїнському – 687.

Також видано 4976 витягів з державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найбільше у районах – Кропивницькому (576), Новомиргородському (401).

Крім того, землевпорядна служба Кіровоградщини видала 4490 викопіювань з кадастрової карти, внесли до Державного земельного кадастру відомості (зміни до них) щодо 775 земельних ділянок, виправили 106 технічних помилок у відомостях Державного земельного кадастру, допущених не з вини органу, що здійснює його ведення.

Спеціалісти землевпорядної служби перевіряють точність та достовірність даних за кожною заявою. Тільки після цього інформація вноситься до Державного земельного кадастру.

Довідково.

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *