Суспільство

Комунальне підприємство у Кропивницькому “втратило” майже півтора мільйона гривень

Під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Благоустрій» (далі – Підприємство) за період з 01.01.2017 по 30.11.2019, фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили ряд порушень та недоліків, що призвели до фінансових втрат на 1,4 млн гривень.

Про це повідомили у прес-службіУправління Східного офісу  Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Встановлено, що Підприємство у 2017 році без актів виконаних робіт отримало 370,6 тис. грн доходу від Головного управління житлово-комунального господарства міської ради міста Кропивницького, що є завищенням потреби у бюджетних асигнуваннях.

Ревізією правильності включення в акти виконаних робіт витрат на роботу автотранспортних засобів та пального встановлено, що кількість відпрацьованих машино-годин у шляхових листах не відповідає кількості машино-годин, включених до актів виконаних робіт. Вказане призвело до завищення вартості виконаних робіт із утримання зелених насаджень, парків та скверів протягом 2017-2019 років на 729,3 тис. грн. До того ж, до шляхових листів безпідставно заносились мото-години для роботи насоса автоцистерни при відсутності води для поливу, внаслідок чого кількість пального та вартість робіт із утримання об’єктів благоустрою протягом 2018-2019 років завищено на 70,7 тис. грн. Разом з тим, керівництво Підприємства, підписавши акти виконаних робіт, оплатило на 122,9 тис. грн послуги з проведення проектно-вишукувальних робіт по виготовленню документів із землеустрою, які на момент проведення ревізії не були виконані.

Окрім того, Підприємством здійснювались нецільові витрати, що не відповідають Плану використання бюджетних коштів на 2018 та 2019 роки на загальну суму 115,5 тис. грн.

За допущені порушення фінансової дисципліни на 8-х посадових осіб КП «Благоустрій» складено протоколи про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії проінформовано Головне управління Національної поліції України в Кіровоградській області.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *