Суспільство

На Кіровоградщині до 8 березня виростили півтори тисячі тюльпанів

Півтори тисячі тюльпанів та три сотні гіацинтів виростили до 8 березня в Чорноліському лісовому господарстві.

Про це розповіла інженер з лісових культур Олена Кирпа, ідеться на сайті Суспільного.

Квіти до Міжнародного жіночого дня вирощують третій рік. За ці роки ціна на тюльпани і гіацинти не змінилась, розповідає Олена Кирпа.

“Тюльпан – це рослина дуже вдячна, і букети із них стоять дуже довго, якщо технологія збереження його дотримана, то букет із тюльпанів стоїть близько тижня. Коли ми отримуємо цибульки тюльпанів, ми висаджуємо їх у спеціальні ящики, тиждень-другий вони стоять, нагріваються корінчики, і вже потім на зимівку спускаємо у квіткосховище, де температура витримується близько дев’яти градусів. У квіткосховищі тюльпани знаходяться до кінця січня”.

За двадцять днів до цвітіння тюльпани заносять із квіткосховища до теплиці. Зацвітають вони при температурі п’ятнадцять градусів. Зрізані тюльпани по десять штук замотують у папір і зберігають.

“Зрізаний тюльпан може зберігатися без води до трьох тижнів. Для цього треба взяти пучок тюльпанів, зібрати їх голівкою до голівки і загорнути у папір. Перед тим як реалізувати, ми їх виносимо, і так у пакетах кладемо у воду, і вони напиваються води. Великим попитом користуються гіацинти. Цю рослину можна висадить до себе на грядку, і вона на наступний рік буде радувати око. Популярні кольори – малиновий і синій”.

Нині на продаж залишилося півтори сотні гіацинтів та три сотні тюльпанів. Їх продають по двадцять одній гривні за квітку.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *