Суспільство

На Кіровоградщині колишній атовець відкрив власну справу з виробництва екопродукту

Повернувшись із зони проведення АТО/ООС, 39-річний Вадим Присяжнюк з Устинівки започаткував власну справу, пов’язану з розведенням бджіл.

«Участь у бойових діях як для мене, так і для багатьох військовослужбовців став переломним моментом, що змушує переглянути усталені життєві пріоритети і прагнення. Саме тому більшість учасників АТО/ООС, після повернення додому, прагнуть реалізувати свої задуми та  бажання, у т.ч. працювати на самого себе», – ділиться колишній військовий.

Як повідомили у обласному центрі зайнятості, за весь свій трудовий шлях, який він розпочав у 1998 році, довелося працювати і підсобним робітником, і охоронником, і дорожнім робітником, і продавцем непродовольчих товарів.

Непохитні патріотичні переконання спонукали молодого чоловіка підписати контракт на проходження військової служби в Збройних Силах України. Понад три роки Вадим ніс службу у зоні проведення АТО/ООС на посаді старшини мінометної батареї десантного штурмового батальйону.

Невдовзі після демобілізації з військової служби Вадим повернувся до рідного селища, за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.  

Після індивідуальних консультацій, профілювання та тестування на здатність до підприємницької діяльності, В. Присяжнюк  вирішив здійснити свою давню мрію: стати пасічником. Ініціативу  чоловіка підтримала його родина.

Сьогодні Вадим готує вулики до весни, вивчає спеціальну літературу з правильного розведення бджіл, а сімейний досвід і відповідальність допоможуть налагодити прибуткове виробництво бджолиної продукції. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *