Політика

Бізнес-партнер Райковича демпінгує на паливних торгах КП “Електротранс”

Постійний постачальник палива для КП «Електротранс», кропивницьке ТОВ «Титан-Кіровоград»,  під час проведення торгів не гребує демпінгом задля перемоги над конкурентами.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Так, підприємство на допороговій закупівлі 38,1 тисячі літрів дизельного пального ДП-З-Євро5-ВО запропонувало поставити пальне за 875 тисяч 919 гривень, або ж по 22,99 гривень за літр. Вказана ціна фігурувала у договорі, який сторони підписали у четвер, 14 лютого 2019 року. Зауважимо, що єдиний конкурент ТОВ «Вог Кард» готовий був продавати транспортникам паливо по 24,23 гривні за літр.

Вже за 4 дні, у понеділок 18-го лютого між ТОВ «Титан-Кіровоград» та КП «Електротранс» підписано додаткову угоду, якою ціну літра дизеля збільшено до 24,46 копійок, що на 1 гривню 47 копійок дорожче від пропозиції з якою фірма перемогла на аукціоні.

Крім того, це виявилось навіть дорожче від пропозиції конкурентів. Варто зазначити, за ці дні комунальники не встигли отримати від постачальника жодного літра пального, однак його загальна кількість, з урахуванням коливання ціни, вже зменшилась на 1773 літри.

Це вже не перший випадок подібної «конкурентної боротьби» з боку ТОВ «Титан-Кіровоград». Для прикладу, минулого року за результатами проведеного аукціону підприємство погодилось поставити «Електротрансу» 31500 літрів дизельного пального ДП-Л-Євро5-ВО за ціною 28,9 гривень за літр. Відповідний договір підписали 5 листопада, а вже 6-го листопада уклали додаткову угоду, якою ціну підвищено до 31,7 грн/л. Відповідно до цієї домовленості комунальникам недопоставили 2610 літрів пального.

Не чекали ні дня при укладенні додаткової угоди після проведення торгів на постачання 33500 літрів дизеля. І договір, і додаткову угоду підписали 12 жовтня у результаті чого ціна зросла з аукціонної 29,5 грн/л до реальної 31,6 грн/л, а підприємство недоотримало 2226 літрів пального.

Власником та керівником ТОВ «Титан-Кіровоград» значиться підприємець з пропискою в селі Суботці Микола Грицай, який відомий у місті як власник не однієї паливної фірми та бізнес-партнер міського голови Кропивницького Андрія Райковича.

Для прикладу вище названі особи спільно володіють ТОВ «Титан-плюс», яке попри різну з ТОВ «Титан-Кіровоград» адресу реєстрації все ж має спільний контактний номер телефону – (098) 00-00-881. Цим же номером користується й ТОВ «УНК» Райковича та Грицая, а також ТОВ «Укрнафатком», бенефіціаром якої є лише Микола Грицай. Що ж до міського голови, то із засновників цього підприємства він вийшов у лютому 2017 року.

Показати більше

Схожі статті