ПолітикаСуспільство

Земля, де збудували “Маркетопт” на місці колишнього кінотеатру – комунальна

На вулиці Євгена Тельнова, у приміщенні колишнього кінотеатру “Ятрань” цього року розпочав функціонувати супермаркет “Маркетопт”, що викликало широкі дискусії, як і в мережах, так і в міській раді Кропивницького. 

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович зазначав, що проти будівництва будівель торгівлі на місці колишніх культурних об’єктів. А у випадку “Маркетопту” на Тельнова – ще й поруч із місцем масового розстрілу єврейського населення у Другій світовій війні.

Тодішній начальник управління містобудування й архітектури Вадим Мездрін наголошував, що жодних дозвільних документів не надавав. Андрій Райкович також скаржився на неможливість вплинути на ситуацію. Так чи інакше, супермаркет облаштували і на сьогоднішній день він успішно функціонує.

Виходячи зі слів міських посадовців, у багатьох встигло скластися враження, що земля на вулиці Євгена Тельнова вже є приватною власністю (як у випадку з приміщенням колишнього кінотеатру “Зоряний”). Проте звернувшись до публічної кадастрової карти, ми побачили, що вказана земельна ділянка перебуває у комунальній власності. А от цільове призначення: “Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури для розміщення колгоспного ринку“.

 

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *