Політика

Нардеп із Кіровоградщини потрапив у скандал, не проголосувавши за ліквідацію корупційної схеми

Сьогодні на парламентському комітеті розглядався законопроект, який передбачав ліквідацію сайтів-посередників при купівлі-продажу нерухомого майна в Україні. Вся ця інформація мала оприлюднюватися лише на 4 окремих ресурсах, які нібито мають відношення до екс-нардепа із “Відродження” Антона Яценка. Після кожної укладеної угоди громадяни мали сплачувати на їх рахунки від 500 до 1200 гривень.

За підрахунками експертів, загалом в рік розмір прибуток сягав 3 мільярдів гривень.

Тепер “схему” вирішили знищити й поставити на голосування парламентського комітету з питань фінансів і податкової політики відповідний законопроект  (№2047-д).

Нардеп від Кіровоградщини Олег Воронько не підтримав ініціативу, вирішивши “утриматися”.

Не проголосували за ще 10 народних обранців, що призвело до різкої критики і з’ясування відносин, зокрема, у фракції “Слуга народа”. 

Почали ходити чутки про імовірний підкуп нардепів (30 тисяч доларів в “одні руки”), а тому заговорили про проходження ними детектора брехні.

“Президент знає, що частина депутатів взяла гроші. Тому не дивно, що дійшло до детектора брехні”, – сказав один із депутатів у коментарі “ЕП”.

Олега Воронька зі Світловодська також можуть перевірити на поліграфі, адже нардеп від Кіровоградщини під час голосування “утримався”. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *