Суспільство

У Кропивницькому почали прибирати в ліфтах багатоповерхівок

У Кропивницькому наводять лад в ліфтах багатоповерхівок. Роблять це працівники житлово-комунальних організацій. Переважно, двірники. Вони відклеюють старі оголошення та миють кабіни . Хоча робити цього не мають.

Про це розповіла майстриня дільниці житлово-експлуатаційної організації №1 Надія Тюпа. За її словами, наводять лад у ліфтах, бо зробити це тиждень тому доручив міський голова, ідеться на сайті Суспільного.

Найважче відмити залишки клею рекламних оголошень – розповідає майстриня житлово-експлуатаційної організації №1 Надія Тюпа: “Пишуть фломастерами, маркерами – як його вимити – це на даний час важке питання для нас, тому що маркер не вимивається нічим. Досконало жодного ліфта ще не прибрали, тому що дуже багато написано, багато реклами, якось треба відчистити цей клей. Якщо дійсно навести лад, то ліфт треба відключати”.

Каже – в будинках двірники прибирати не мають. Мешканці сплачують за прибирання прибудинкової території. “На даному будинку у нас до тарифу прибирання сходових клітин не входить. Прибиральниці тут немає. У мене прибирає двірник, так як це доручення міського голови і наші двірники з порозумінням поставилися до цього. В цьому будинку двірничка сьогодні пройде три ліфти і далі побіжить на свою роботу – вона двірик. В неї ще є дільниця прибирання”.

Надія Тюпа розповідає – миючі засоби купляють самі: “Десь хтось з дівчат з дому принесе, десь я куплю, десь у ЖЕО купимо якусь пляшку”.

Микола Салієнко говорить – ліфтом користується щодня, мешкає на дев’ятому поверсі: “Самі винуваті. Позамітаємо, через годину їдеш – вже накидано. Ну хто ж винен – ніхто, самі люди винні”.

За словами Надії Тюпи, таких ліфтів у неї на дільниці півсотні.

Прибирати в ліфтах мають мешканці будинків – пояснює керівниця управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко: “У нас населення не дуже платоспроможне і дана послуга у нас відсутня вже дуже багато років. Тому не включали її в ціну послуги. Керуючі компанії пішли на зустріч, але на постійній основі мешканці за це не платять і проводитися надалі це не буде”.

За словами Тетяна Савченко, протягом тижня прибирають у ліфтах працівники всіх кропивницьких житлово-комунальних організацій.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *