Суспільство

ОТГ на Кіровоградщині другий рік не може знайти сімейного лікаря

Для Дмитрівської об’єднаної громади в Знам’янському районі другий рік шукають сімейного лікаря.

Про це розповіла сільський голова Наталія Стиркуль, ідеться на сайті Суспільного.

Лікарю, який погодиться працювати в сільській амбулаторії, куплять житло, оплачуватимуть комунальні послуги й підвищать заробітну плату.

За словами керівника районного Центру медико-санітарної допомоги Руслана Пушкаренка, шість тисяч жителів громади обслуговують два лікаря, один з яких – на пів ставки. Він приїжджає двічі на тиждень на пару годин:

”Нині лікар працює на півтори ставки. Це значне навантаження. Для такої чисельності населення потрібно два лікарі, як мінімум. Щоб покращити якість послуг, у нас працює сумісник зі Знам’янської амбулаторії”.

Сімейний лікар Віссаріон Скирта у Дмитрівці працює сорок шість років. Веде прийоми, виїздить на виклики. За його словами, радіус обслуговування пацієнтів до тридцяти кілометрів:

”Наразі працюю я один, але, згідно штатного розкладу, нас має бути троє. Навантаження дуже велике, але нікому не відмовляю в прийомі. Прошу приїхати до нас сімейного лікаря, люди в нас чемні, працьовиті”.

В амбулаторії зробили ремонт, є опалення, автомобіль для виїздів на виклики. Наталія Стиркуль розповіла – чим хочуть зацікавити лікаря, який погодиться тут працювати:

”Посадовий оклад становить сім з половиною тисяч гривень, ми його подвоїмо. А якщо рік пропрацює, то встановимо ще й надбавку в 20%. Можемо компенсувати оплату комунальних послуг, розглянемо питання придбання квартири в Дмитрівці. Село газифіковане, є водопровід”.

За словами сільського голови, торік роботою лікаря в селі цікавився один випускник медуніверситету. Зарплата п’ятнадцять тисяч гривень його не зацікавила.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *