Кримінал

У Кіровоградській області судитимуть сільського голову за “виписування” надбавок

Під процесуальним керівництвом Голованівської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього голови сільської ради за фактом привласнення коштів місцевого бюджету під час нарахування премій та надбавок (ч. 2 ст. 191 КК України).

Як було встановлено у ході досудового розслідування, упродовж 2018-2020 років голова сільської ради, використовуючи своє службове становище та наділені владні повноваження, незаконно підвищив собі розмір заробітної плати шляхом одноосібного встановлення надбавок та премій. Внаслідок зловживання службовим становищем сільським головою здійснено привласнення бюджетних коштів на суму майже 112 тис грн.

Наразі колишньому посадовцю інкримінується привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто ч. 2 ст. 191 КК України.

Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі Голованівського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *