ПолітикаСуспільство

Відома мережа зацікавилася приміщенням готелю “Київ” у Кропивницькому

Одна з найбільших мереж готелів України “Reikartz”  зацікавилися приміщенням кропивницького готелю “Київ”.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр”. Відповідну інформацію виданню повідомив начальник управління комунальної власності міської ради Кропивницького Олег Колюка.

За його словами, після того, як був розірваний договір з попереднім орендарем приміщення, колективним підприємством “Центр-Готель”, управління подало пропозиції низці компаній. Першою відгукнулася мережа готелів “Reikartz“.

У міській раді ще не визначилися, що робитимуть із приміщенням – передадуть в оренду чи продадуть. Все залежить від пропозицій, які надходитимуть від потенційних інвесторів, обиратимуть з-поміж найвигідніших для міста. Також, за словами Олега Колюки, колективне підприємство “Центр-Готель” досі не розрахувалося за оренду приміщення.

Нагадаємо, менше ніж 10 тисяч на місяць колишній сплачував орендар десятиповерхового приміщення готелю “Київ”, що в самому центрі Кропивницького, до міського бюджету, бо договір оренди не переглядався ще з 1994 року. В зв’язку з чим, управління комунальної власності міської ради Кропивницького звернулося до Господарського суду Кіровоградської області.

Згідно з його рішенням, орендна плата для підприємства зросла до майже одного мільйона 200 тисяч гривень на місяць.

Орендарям не вдалося його оскаржити у Верховному суді України. Ринкова вартість приміщення площею понад 7,7 тисяч метрів квадратних, згідно з незалежною експертною оцінкою на 2017 рік, становила понад 49 мільйонів гривень.

Як з’ясував “Без купюр”, серед засновників колективного підприємства “Центр-Готель” в єдиному реєстрі фізичних та юридичних осіб зазначено 12 чоловік, керівником – Тетяну Волошину, кінцевим бенефіціарним власником – Миколу Швеця.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *