Суспільство

Вандали завдали збитків дорожникам Кіровоградщини на значну суму

На відрізку дороги М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине від Олександрії до кордону з Дніпропетровською областю невідомі знищили 5 комплексів зовнішнього автономного освітлення. Зокрема, це пошкоджені сонячні панелі, самі ліхтарі, викрадені акумуляторні батареї  чи навіть повністю спиляні опори. Про це повідомили у пресслужбі САД у Кіровоградській області.

Так, вартість одного такого ліхтаря становить близько 40 тисяч гривень. Крім того, викрали і півтора десятки дублюючих дорожніх знаків, що встановлені на пішохідних переходах. Вартість одного знака разом з встановленням сягає 2,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, дана дорога повністю відремонтована і введена в експлуатацію у 2018 році, а штучне освітлення встановили минулого літа. Восени 2019-го вже був зафіксований перший факт розкрадання ліхтарів.

Також від рук вандалів постраждала і дорога Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв – невідомі викрали 40 погонних метрів бар’єрного огородження неподалік селища Компаніївка, що було встановлено лише у грудні минулого року. Збитки – близько 70 тисяч гривень.

По завершенню інвентаризації всі факти пошкодження майна дорожнього господарства будуть передані правоохоронцям для встановлення осіб злочинців та вирішення питання щодо можливої компенсації завданих збитків.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *