ПолітикаСуспільство

Зрадник, винний у загибелі 10-х спецпризначенців із Кропивницького через рік може вийти на свободу

16 травня на офіційній сторінці у мережі Facebook Третього окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго з’явилася інформація про те, що зрадник, винний у гибелі 10-х українських військовослужбовців, може опинитися на волі вже через рік.

“29 липня 2014 року поблизу села Степанівка було підло зраджено та вбито дві групи спецпризначенців 3-го окремого полку під командуванням капітанів Карпи Т. С та Андрієнка К. Л.”

“Сьогодні зраднику та вбивці Бутрименку, суд виніс вирок та виправдав по ч. 3 ст. 258 (терористичний акт). Засудивши по ч. 2 ст. 258-5 ( фінансування тероризму). Офіційний вирок 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але враховуючи закон “Савченко”, вбивця десятьох українських воїнів може вийти на волю вже через 1 рік і 1 місяць”, – йдеться у дописі. 

 
 

ІСТОРІЯ

Трагедія сталася в середині літа 2014 року.

29 липня група спецпризначенців під загальним керівництвом підполковника С.Лисенка вирушила на пошуки пілотів збитого на Донеччині літака СУ-25. Місцевий власник ферми, 61-річний чоловік (Микола Бутрименко) зустрів військових і запросив їх переночувати в ангарі, а сам виїхав до м.Сніжного (нібито провідати дружину в госпіталі), де повідомив терористів про місцезнаходження українських воїнів. Найманці самопроголошених республік приїхали на бронетехніці й оточили ферму. В нерівному бою під час прориву загинули 10 спецпризначенців: підполковник Сергій Лисенко, капітан Кирило Андрієнко, капітан Тарас Карпа, старшина Андрій Шершень, старшина Олексій Глобенко, сержант Анатолій Бузуляк, старші солдати Сергій Гришин, Лев Панков, Ярослав Шимчик та Роман Рикалов.

 

ЗРАДНИК

Микола Бутрименко – мешканець Шахтарська на Донеччині. В минулому був активним членом «Партії регіонів», у 2010 році – депутат від ПР у Шахтарській райраді. На той час Бутрименко керував власним аграрним господарством ТОВ “Імені Челюскінців”.

Про це писав “Антикор“.

Прихід «ДНР» “регіонал” сприйняв з таким ентузіазмом, що з власної ініціативи «здав» терористам українських бійців, та ще й бив потім поранених палицею, кричачи щось про «хунту» і «карателів». Відповідне відео терористи самі виклали в мережу.

Під час війни прихильник «ДНР» їздив за українською пенсією на вільні від окупації території Донбасу. Дізнавшись, що його розшукують, 2015 року кілька місяців переховувався в російському Таганрозі, з початком посівних робіт повернувся додому. Увечері 26 червня 2016 надійшла агентурна інформація, що Бутрименко вранці наступного дня відправлятиме бухгалтера на підконтрольну Україні територію для вирішення питань свого бізнесу. Бійці ССО провели блискавичну операцію із його затримання на КПВВ «Мар’їнка», — на нейтральній території між українським та ворожим блокпостами.

Наразі йому інкримінується стаття “фінансування тероризму”. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *