Політика

У пологовому будинку на Новомиколаївці виходжують дітей, які народилися із вагою 700 грамів

За останні півроку в пологовому будинку Кропивницького народилися 1021 малюк. На світ з’явилися 527 хлопчиків та 494 дівчаток.  У 2017-му році пологовий будинок капітально відремонтували, йдеться на сайті міськради.

Процесу створення у Кропивницькому сучасного закладу охорони здоров’я з функціями перинатального центру передувало об’єднання двох пологових будинків – другого, імені святої Анни і першого, що на Новомиколаївці.

За інформацією головного лікаря пологового будинку №1 Людмили Романів нині в пологовому будинку є можливість виходити дитинку, яка народилася з вагою у 700 грамів.

“За рахунок того, що ми маємо пологовий будинок, що виконує функції перинатального центру, та обладнанню, яке тут маємо, ми можемо виходжувати діток, що народжуються з такою маленькою вагою, – розповіла Людмила Романів. – Ця дитинка при народженні важила всього 700 грамів. Ми її виходили, і тепер вона вже набрала 2 кіло. Раніше у нас такі дітки просто не виживали. Тепер ми можемо зробити все, щоб врятувати їм життя”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *