Суспільство

Поруч із Кропивницьким мають намір збудувати Міжнародний аеропорт

У Кропивницькому презентували проект запропонували створити Міжнародний аеропорт на базі військового аеродрому. Пpо це йдеться на сайті пpо авіацію “Кpила”.

У рамках проекту World Trade Center Kyiv заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова представила інвестиційні проекти Кіровоградщини.

За її словами, обласна влада активно працює над створенням технопарку “FlightCity 4.0”, ініціатором якого виступає Льотна академія Національного авіаційного університету та ГО “Кластер ІТ-Альянс 4.0”. В рамках технопарку планується створити індустрію з розроблення, випробування, сертифікації та виробництва безпілотних літальних апаратів, центр робототехніки, центр тренажерів і електронних засобів навчання (віртуальна і доповнена реальність).

Також обласна влада вважають, що в умовах активного розвитку бізнесу, а також для створення сприятливих умов роботи інвесторів у Кіровоградській області є нагальна потреба у відновленні авіаційного сполучення з іншими регіонами України та іншими країнами.

У зв’язку з цим в Кіровоградській області ініційовано впровадження проекту “Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатово”.

Раніше аеродром Канатово, розташований поблизу Кропивницького, був авіаційну базу ВПС СРСР. Забезпечував навчальний процес 60-го ваулен. Після розформування училища в 1960 році на аеродром був передислокований 190-й винищувальний авіаполк (ІАП) з Буялик. Полк послідовно мав на озброєнні винищувачі МіГ-17 (з 1960 р), МіГ-21 (з 1968 р), МіГ-23 (з 1980 р). У серпні 1986 року 190-й ІАП був перекинутий з Канатово в Демократичну Республіку Афганістану.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *