КриміналСуспільство

Кропивницький: прокуратура підозрює колишнього начальника СІЗО в розтраті бюджетних коштів

Слідчими територіального управління ДБР повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у привласненні державних коштів виділених на ремонт системи водовідведення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури в області.

За даними слідства, колишній виконувач обов’язків начальника СІЗО за попередньою змовою з представником підрядної організації, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт системи водовідведення спеціального корпусу №1 ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора».

Вказані особи внесли недостовірні відомості до звітної документації завищили вартість виконаних робіт привласнивши таким чином державні кошти у сумі 166 тис гривень.

Наразі зібравши достатньо доказів колишньому виконуючому обов’язки начальника ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Аналогічну підозру оголошено і приватному підприємцю – підряднику робіт.

До суду вже скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *