ПолітикаСуспільство

Які зміни відбуваються у “Кіровоградгазі”

Заяву про звільнення написали виконавчий директор акціонерного товариства та член правління Тетяна Клюй, комерційний директор та член правління Олександр Іваніцький, начальник інформаційних технологій Андрій Овечкін.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Ще низка керівників підрозділів, які працювали при попередньому голові правління Олександру Гладкому, поки що взяли «паузу», пішовши у відпустки.

Ми звернулися за коментарем до новопризначеного керівника, колишнього заступника голови ОДА Сергія Осінського. Останній інформацію щодо звільнення Т. Клюй, О. Іваніцького та А. Овечкіна підтвердив. На наше запитання, чи відповідають дійсності дані відносно призначення на посаду нового радника з безпеки – «люстрованого» в 2014 році прокурора Кіровоградського району Олега Іваніщева, пан Сергій зазначив:

“У нас немає такої посади”.

Разом з тим, Сергій Осінський не заперечив ймовірність його призначення на іншу посаду, але говорити про це телефоном відмовився, додавши, що готовий поспілкуватися на цю тему з нашим журналістом особисто.

Проте, хто як і з ким працюватиме, хвилює не тільки тих, на чиї посади в Осінського нібито знайшлися свої люди, а й майже півтисячі інших працівників, котрі вже мали змогу порівняти стиль управління й умови праці при попередніх керівниках.

До приходу на посаду голови правління в 2017-ому Олександра Гладкого, робітники компанії працювали не повний робочий тиждень та з затримками отримували заробітну плату, переважно мінімальну. Гладкий не тільки ліквідував заборгованість, а й підвищив зарплату працівникам та виявив схему розкрадання газу попередниками і факти закупівель майна за завищеними цінами.

ЩО ВІДОМО ПРО ОСІНСЬКОГО

Занепокоєння колективу в зв’язку зі зміною нового керівника зумовлене також далеко не бездоганною репутацією Сергія Осінського, котрого, як писали наші колеги, в 2013-ому році Кіровський районний суд обласного центру визнав винним у крадіжці пінної насадки з будівельного гіпермаркету та нанесенні легких тілесних ушкоджень літньому чоловікові.

А перед цим, в 2011-ому, Олександрійським міськрайонним судом його звільнили в зв’язку з амністією від кримінальної відповідальності знову таки за умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, перешкоджання професійній діяльності журналістів і хуліганство.

Раніше також очолював Агенцію регіонального розвитку Кіровоградської області.

Згідно з Єдиним державним реєстром фізичних та юридичних осіб, Осінський є одним із кінцевих бенефіціарних власників ТОВ “Тандемм” та ТОВ “Алєкса”. Обирався депутатом Олександрійської міської ради шостого скликання (з 2010 по 2015 рр.) від партії “Сильна Україна”Сергія Тігіпка.

ХРОНОЛОГІЯ

Нагадаємо, що 24 грудня НАК “Нафтогаз України” розірвав контракт із керівником ВАТ “Кіровоградгаз” Олександром Гладким.

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що причини звільнення Олександра Гладкого не коментує, натомість подякував йому за роботу та перерахував його заслуги.

Новим керівником АТ “Кіровоградгаз” став заступник та земляк ексголови ОДА Сергія Кузьменка з Олександрії Сергій Осінський.

Як відомо, 2 грудня новий голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь звільнив Сергія Осінського згідно зі статтею 10 ЗУ “Про місцеві державні адміністрації” та п.9 ч.1 ст.36 КЗпП з посади заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. На цій посаді він пропрацював менше 9 місяців – з 12 березня 2019 року.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *