Суспільство

Жителі одного з мікрорайонів Кропивницького не виключають, що можуть залишитися без води на Новий рік (ФОТО, ВІДЕО)

Жителі вулиці Братиславської 9-в та Братиславської 9-б не виключають, що можуть залишитися без водопостачання на Новий рік через постійні пориви й проблеми з каналізацією.

Про це нашій редакції повідомила місцева жителька пані Світлана. Жінка розповідає: неодноразово зверталася і до міського Водоканалу, і до міського голови Андрія Райковича з приводу існуючої проблеми, але повноцінно вирішити її за 5 років досі не вдалося. 

Місцеві нарікають – ремонт дороги у 2015-му році  по вулиці Братиславській розпочали на “гнилих” комунікаціях. А один із відрізків дороги наразі розритий і не заасфальтований:

“У нас ця проблема тягнеться вже шостий рік. Біля будинків 9-а і 9-д, за їх межами, є колодязь, з якого постійно витікає вода, а відтак у нас постійні перебої з водопостачанням. До того ж, у квартирах стоїть сморід через каналізацію. Ми вже неодноразово говорили про необхідність заміни каналізаційних труб, сюди навіть з телебачення приїздили…” – розповідає пані Світлана.

І додає: наразі “перебита” одна із труб, яку необхідно відновити, знайшовши місце її пориву. Проте там, імовірно, вже прокладено нове асфальтне покриття.

“Водоканал нас обслуговує “до колонок”. Тобто були встановлені колонки, від яких ми потім “протягували” водопостачання до під’їздів. Сплачуємо за воду, як і потрібно. Втім, нам відповідають саме таким чином. У домівках постійно перебої із подачею води. Наприклад, пів дня сьогодні її не було. На вечір є слабкий тиск. Що буде завтра – невідомо. Не виключаю, що на Новий рік сидітимемо без води”, – зазначає місцева жителька. 

За її словами, перебої із водопостачанням пов’язані з діяльністю підприємства, що розташовується неподалік – м’ясокомбінатом “Ятрань”. Коли там відбувається забій (вівторок та четвер) без води залишаються окремі будинки по вулиці Братиславській. З цього приводу місцеві вже розмовляли і з міським головою Андрієм Райковичем, котрий є кінцевим бенефіціаром вказаного підприємства. Проте останній зв’язок “Ятраня” з існуючими проблемами з водопостачанням відкинув. 

Люди вкотре звернулися у Водоканал, де їм відповіли – можливо, приїдуть виконувати відповідні роботи завтра, 31 грудня. Тож чи вирішиться проблема (коли і як) – повідомимо невдовзі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *