Аналітика / БлогиВся Україна

Скандал в оборонці України: Гладковський пішов на різкі заходи

Один із головних фігурантів журналістського розслідування щодо корупції в оборонному секторі України, син колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський подав у суд на журналіста Дениса Бігуса.

Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті “Судова влада”.

Позов поданий 4 березня в Подільський районний суд Києва. Відповідачами є громадська організація “ТОМ 14”, керівник програми “Наші гроші” Денис Бігус і журналіст-розслідувач Леся Іванова.

Скандал в оборонці України: Гладковський пішов на різкі заходиПоділитися
зображенням

Журналісти програми “Наші гроші” оприлюднили розслідування, в якому вказали, що топ-чиновники оборонної сфери України організували незаконні поставки контрабандних деталей для військової техніки з території Росії. Серед інших учасників схеми були вказані Олег і Ігор Гладковські.

Гладковський-молодший заявив, що подаватиме в суд на журналістів через звинувачення.

Олег Гладковський ініціював припинення своїх повноважень на період розслідування. Це рішення підтримав президент Петро Порошенко.

Він також зізнався, що Україна дійсно закуповує запчастини в Росії.

Як стало відомо, держпідприємство “Укроборонсервіс”, яке входить до структури концерну “Укроборонпром”, заплатило Автоскладальному заводу №2 компанії “Богдан Моторс” 34,4 млн грн передоплати за таємну угоду.

Показати більше

Схожі статті