Суспільство

Кропивницький: некерованість ситуацією у СІЗО посадовець назвав фейком

Останні два дні інформаційний простір був заповнений інформацією щодо бунту ув’язнених у кропивницькому СІЗО. 

Начальник Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України, магістр міжнародного права Василь Коробко натомість заявив на своїй сторінці у мережі Facebook, що інформація відносно некерованості ситуацією у Кропивницькому слідчому ізоляторі – не відповідає дійсності.

Василь Коробко назвав фейком поширення новин окремими ЗМІ щодо бунту в державній установі та самоусунення посадових осіб Державної кримінально-виконавчої служби України та персоналу ізолятора від забезпечення належного правопорядку.

Ситуація наступна: вчора близько 13 години у державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор» ув’язнений М. вчинив напад на співробітника установи. Протиправні дії ув’язненого М. задокументовані органами Національної поліції. Більше того, ув’язнений М. підбурював інших ув’язнених до неправомірної поведінки, чим викликав голосну реакцію у співкамерників – вони почали лаятися та намагались пошкодити камерний інвентар. Все теж задокументовано правоохоронними органами.

Наразі оперативна обстановка в Кропивницькому слідчому ізоляторі під контролем. Працівниками установи в оперативному режимі було посилено зовнішні та внутрішні пости, забезпечено патрулювання прилеглої території установи, а також вжито першочергові заходи щодо стабілізації оперативної обстановки. Спеціальні засоби та фізична сила до ув’язнених не застосовувалися.  До слова, стан здоров’я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень, задовільний” – ідеться у дописі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *