Суспільство

Мешканці соціального житла на Кіровоградщині живуть з пліснявою на стінах (ВІДЕО)

У Знам’янці Кіровоградської області четверо мешканців соціального житла третій місяць живуть у квартирах з грибком та пліснявою на стінах. Про це інформує “Моє МІсто” з посиланням на “Суспільне“.

Житло люди з інвалідністю отримали у липні 2019 року. Під соціальне помешкання реконструювали нежитлові приміщення. На облаштування чотирьох кімнат, кухні та ванної кімнати витратили сто дев’яносто дев’ять тисяч гривень з міського бюджету. За словами заступника начальника знам’янського управління житлово-комунального господарства Сергія Усатенка, пліснява на стінах з’явилась, бо його мешканці економлять на опаленні.

Мешканець соціального житла Сергій Кріпак каже, що пліснява в кімнаті з’явилась у жовтні.

”Буквально два тижні тому змивав її оцтом і хлорним вапном. Доводиться постійно відкривати вікно, щоб не дихати цим. А включати опалення постійно я не можу, бо дорого”.

Мешканка будинку Катерина Свертока вважає, що цвіль з’являється, бо помешкання не утеплене, зовнішні стіни тонкі. Про це, каже, повідомляла в управління житлово-комунального господарства.

”Вони мені сказали, щоб дякувала хоч за якесь житло”.

Виконуючий обов’язки начальника Знам’янського управління Держпродспоживлужби Сергій Манько розповідає, чим небезпечна пліснява.

”Продуценти грибків токсичні і можуть впливати на фізичний розвиток”.

На момент візиту журналістів Суспільного стіну будинку пінопластом прийшли утеплювати двоє працівників комбінату комунальних послуг. Утеплюють житло за гроші міського бюджету, каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства Сергій Усатенко.

”Виділили тридцять тисяч гривень на утеплення, але у нас ще є гроші. Скільки встигнемо до кінця року, на таку суму й будемо виконувати роботи”.

Якщо після утеплення будинку пліснява не зникне, перевірятимуть мережі будинку на предмет підтоплення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *