Суспільство

Лікарі у 65 амбулаторіях Кіровоградщини їздять до пацієнтів на старих автомобілях (ВІДЕО)

Лікарі у 65 амбулаторіях області їздять до пацієнтів на старих автомобілях. Їм від 15 до 30 років.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на Суспільне.

Директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко зазначає: цього року за рахунок державної субвенції курили для сільських амбулаторій пів сотні службових автомобілів.

У Знам’янській селищній амбулаторії їздять на УАЗі, якому 14 років. За словами водія Григорія Пацана, пічки в машині немає. Її найбільша швидкість – 90 кілометрів за годину.

“Машина бойова, але вона уже старенька. Ремонтуємо, обслуговуємо виклики. Вона жорстка сама по собі, то хотілось, щоб і комфортно було і лікарю, і людям”.

Дільнична лікарка амбулаторії Ніна Поліщук розповіла, що обслуговує чотири з половиною тисячі населення. В день має від 4 до 6 виїздів до хворих. Говорить, автомобіль незручний для неї та для пацієнтів.

Коли старі УАЗи замінять на нові автомобілі, розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

“Вирішується це за рахунок одночасно коштів державного бюджету, окремо за рахунок президентської поставки програми, так і за рахунок місцевого бюджету, які докуповують на власний розсуд. Поступово весь автопарк буде змінено, але на це потрібен час. На підставі зекономлених тендерів в наступному році буде закуплено ще три автомобілі службових для первинної санітарної допомоги. Вони також підуть в села. І ще додатково три автомобіля буде закуплено після процедури. Відповідний дозвіл Міністерства регіонального розвитку вже є”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *